Uskudar'da Tesbih agaci tohumlarini yerken goruntulenen 50 birey haber olmus. http://www.hurriyet.com.tr/uskudara-papagan-yagdi-40062624
Başkan bir de şu linke bakın, dediğin gibi söylenti çeşitli. http://www.hurriyet.com.tr/sehri-papaganlar-basti-25192971
Sezai bey, bir de Çekmecede devrilen bir tır dan bahsedenler var, papağan yüklüymüş. Bence, çok inandırıcı değil, Türkiye de dağılımına bir bakın. Şanlı urfa , Antalya, İzmir, Ankara , Adana, bunlar bizim kayıtlarımız.
sarıyerde ooturduğum sitede he gün sabah 100 gibi akşam 16 gibi 16 adet yeşil papağan geliyor ve sitedeki tespih ağaçlarının tohumlarını çok severek yedikden sonra kayboluyorlar her sene tespih ağaçlarının tohumları tükenene kadar buradalar sonra gidiyorlar ve yıldız parkı ,gülhane parkı ,sarıyerden boğaz kıyılarının tümündeki çınar ağaçlarında görülebiliyor ve buralarda çınar ağaçlarına yuva yapıyorlar
İstanbul boğazını geçmekte olan ve içerisinde kafeslerde çok sayıda yeşil papağan taşıyan büyük bir gemide, her ne olduysa, kafeslerin açılması sonucu İstanbul'a doluşuyorlar. Bu öyküyü Dolmabahçe Sarayı'nda çalışanlar anlattı bana, muhtemelen tanık olmuşlardır.
ilk bilgi 2008 de gelmiş, aşağı doğru gittikçe son bilgi 2014 de gelmiş, burada devam edeceğiz.
Geçen bahar Etiler, İstanbul'da çektiğim yeşil papağan fotosunu crop edince gözünün mavi olduğunu farkettim. İnternet araştırmasında pet olarak satılan bazılarının mavi gözlü olduğunu okudum. Artık İstanbul'un çok fazla bölgesinde görüyorum. Arnavutköy vadide çok varlar. Orada konuştuğum çiçekci başkuş gibi diğer kuşları kaçırdıklarını söyledi.
Tunali Hilmi deki Kuğulu Parka her gidişimde görüyorum genelde bir veya birkaçı o meşhur çığlığımsı seslerini çıkararak üzerimden uçuyorlar.
26/05/2012 günü ODTÜ de yaban kirazı ağacında üç birey gördüm.
Geçen sene bir dostum, sabah saatlerinde Ankara Mebusevleri mahallesinin Anıt Kabir in bahçesine bakan taraflarında bolca yeşil papağan gördüğünü, zaman zaman da Maltepe taraflarına bence muhtemelen caminin bahçesine uçtuklarını ifade etmişti...Selamlar...
Koşuyolu Validebağ korusunda her iki türe de rastlıyorum. Yeşil papağanlar küçük sürüler veya dağınık bir görüntü sergilerken Büyük Yeşiller akşam saatlerinde 20-30ar bireyler şeklinde yüksek kavaklarda toplanıyorlar ve sonra geldikleri gibi artan bir alarm ötüşüyle birlikte havalanıyorlar. Gördüğüm en yüksek toplanma sayısı 150. Tek bir sürü olarak 50 civarı.
Pazar günü Ankara Samsun yolu üzerindeki Telekom Genel müdürlüğü Bahçesinde sabah saatlerinde bir çift güvercinler ile beraber ağaçlarda dolaşıyordu.
Emirgan korusu ve parkında oldukça kalabalık halde yaşıyorlar. Görevliler ağaçlara kütükten yuva yapıp asmışlar.
90 lı yılların ortalarında Balıkesir Susurluk ta bir kara kış günü arazide epey yüksekten üzerimden çığlık çığlığa bir çift geçti güneye Ege ye doğru.Papağan olduklarına yüzde yüz eminim kuyrukları ve arazide hiç görmediğim bir tür olmaları sebebiyle.Yeşil Papağan olmaları da boyut itibarıyla çok büyük ihtimal. (coşkun)
1,5 sene bekledikten sonra 26 saniyelik görüntülerini, cep telefonumla çekip siteme koydum. PAPAĞANLAR Topkapı Mezarlığında... Hersene kış aylarında geliyorlar.Sevgilerimle.http://tabiattv.blogspot.com/2009/12/papaganlar-topkapda.html
Teşekkürler Mehmet.Berrin ben görmedim ama gördüysen bence önemli bir gözlem, türün sayfasına eklemelisin bence.
Beşiktaş ta Yıldız Korusu nu mesken tutmuş bu papağanlar.Sayıları oldukça fazlaydı sayamadım...
Berrin ilk fırsatta okuyacağım şu an ancak göz gezdirdim ve dolu dolu bir yazı, eline sağlık.Sevgili Riyat, Zafer. Ankara dahil edildi, umarım hala oralarda biryerlerdedirler.
Merhaba Hami bey, 2 yıl önce ben de Moganın devamı olan Eymir gölünde bir çift yeşil papağan gördüm. Akibetleri meçhul:) Selamlar